Yoga2go - Moving People Since 2006

    Vijf voor je lijf

    Toen ik op de school van onze kinderen aan het helpen was bij knutselen zag ik hun benen onrustig bewegen onder tafel. Een knie die op en neer gaat, wiebelende voeten, zwaaiende armen en luide stemmen. We hebben de knutselwerkjes snel afgemaakt en zijn heel even gaan freestylen. Een plank, een kraai, even lachen en springen; ach joh, elk mens knapt er zo van op.

    Kinderen hebben nog meer dan volwassenen een natuurlijke en volledig gezonde zin om te bewegen. Misschien niet altijd handig in een onderwijssetting waar ze ook rust en concentratie moeten leren, maar scholen krijgen steeds meer oog en ruimte voor het belang van bewegen voor kinderen. Om meer beweging in de klas te brengen vroeg Mariëlle de Winter, leerkracht van het Kleurenorkest me om een filmpje te maken met yoga oefeningen voor in de klas. Mijn zoon filmde in de tuin, kreeg de slappe lach van de kat en dit filmpje is het resultaat. Elke dag gaan ze na het lezen ’s ochtends even rekken en strekken, onder leiding van de leerkracht, of kijkend naar dit filmpje op het digibord.

    En nu is er een tweede filmpje…….. niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen! Nu ik aan het werken ben aan de En nu… serie, praktische mindfulnessboekjes voor in het dagelijks leven (zie pagina 2/3 en 14/15 via deze link) zit ik veel langer achter de laptop dan ik gewend ben. En ja hoor, onderrug en schouders geven me dringende (pijn)signalen dat te lang stilzitten slecht is en dat bewegen zeer nodig is. We zijn natuurlijk helemaal niet gemaakt om de hele dag achter een scherm te zitten en ’s avonds een uurtje te sporten (al is dat al beter dan niets). Daarom deze 2 filmpjes ‘Vijf voor je lijf’. Vijf minuten tussendoor bewegen, zo vanaf je stoel of statafel, of je nu in de klas zit of op kantoor. Even de wifi en de takenlijstjes eruit gooien en verbinding maken met het belangrijkste wat je hebt: je lijf. Enjoy!