Yoga2go - Moving People Since 2006

  Een ervaring rijker!

  Vandaag gaven wij een Stress-Less les aan groep 8. Wij zijn gewend aan kleine groepen van iets oudere deelnemers 🙂

  Het was dus, een ervaring. Een ervaring om in een groep te komen waar de energie al zo hoog is. Een ervaring om te voelen wat het deed in mijn eigen lichaam als er contact was. Er waren momenten waarin ik zo duidelijk voelde dat we allemaal zakte, de rust was tastbaar.

  Er waren niet zo heel veel van deze momenten. Er waren veel meer momenten waarin ik dacht, oh, ok. Wat nu?

  Om inzicht te krijgen in stress, en less stress is het nodig dat we ons kunnen voelen. Dat we ons lichaam kunnen voelen, kunnen voelen wanneer we rustig zijn. Wanneer we opgefokt zijn. Wanneer we een stress respons hebben.

  Voelen, het lijkt zo eenvoudig.

  Wat voel je in je lichaam?

  Uhhhh, niets. Dat kan natuurlijk een antwoord zijn uit puur verveling. Het kan een antwoord zijn omdat het eng is om in het lichaam te zijn. Het kan ook een super saaie vraag zijn voor een hoofd die is gewend aan input, input, input.

  Voelen kan een bijna onmogelijke opdracht zijn wanneer je hele omgeving een grote geroezemoes is.

  Om te voelen, heb je in eerste instantie een gunstige omgeving nodig. Een omgeving van rust. Stilte. Kalmte. Een omgeving waarin je zenuwstelsel zich veilig voelt.

  Dan is er ruimte om te voelen. Om te zakken in je lichaam. Ik ben super blij dat wij deze ervaring hebben gehad. Ik heb weer veel meer inzicht in hoe uitdagend het is voor kinderen en leraren om te blijven voelen. Ik merk hoe sensitief ikzelf ben voor zo een ruimte bomvol energie en geruis. En als ik dit ervaar, dan weet ik zeker dat iedereen dit heeft. Het is een onderdeel van mens zijn. Voelen.