Alignment Yoga

Moving the way your body was designed to move.

Alignment yoga / Pilates yoga wijst je in de richting van balans en gemak in je lichaam.

Verschillende yoga tools, stretches en asanas (yoga houdingen) ondersteunen je in je weg terug naar neutrale alignment en natuurlijk bewegen. Spanning in de spieren zal verminderen, zodat mobiliteit in de onderliggende gewrichten hersteld kan worden. Wanneer je lichaam weer een neutrale positie vindt, ontstaat er meer ademruimte. Het vrij circuleren van de adem geeft je zowel energie als ontspanning.

Iedereen is welkom. Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga. Je hoeft het niet 'al te kunnen'. Kom en ervaar!

We gaan vooral werken aan 'alignment' en hoe je 'door spanningen heen' kunt bewegen ipv 'eromheen' zoals het lichaam dat het liefst doet 🙂

We werken met de principes van Nutritious Movement geïntegreerd met Critical Alignment Yoga.

Privé lessen en workshops op aanvraag

Pilates en Yoga

Pilates is een heel doelmatige manier om in relatief korte tijd op een verantwoorde wijze je hele lichaam te bewegen. Beweging die de balans in je lichaam vergroot. Aandacht voor de spieren en botten in je lichaam.

Je lichaam heeft, om optimaal te kunnen functioneren, beweging nodig. Soms is de drempel om te starten met een sport groot. Deze toegankelijke Pilates/Yoga les geeft je de mogelijkheid om weer te beginnen. Tijdens deze les is er aandacht voor je hele lichaam, in een tempo dat je de kans geeft om je opnieuw bewust te worden van alles wat je lichaam kan. Souplesse, kracht, bevorderen van de bloedsomloop, plezier in bewegen, ontspanning. Wekelijks nieuwe oefeningen met inspirerende muziek. Een heerlijk uur, waarbij je leert om ook de rest van de week je lichaam bewust te bewegen.

Alignment Flow Yoga - elke vrijdag ochtend

Flow yoga is een zeer dynamische vorm van yoga dat veel aandacht heeft voor bewegen geleid door de ademhaling. De serie houdingen die je doet zijn aaneengeregen zoals de kralen van een ketting. Deze 'flow' zorgt voor een verhoogde concentratie en een groter uithoudingsvermogen. Je lichaam krijgt meer kracht en souplesse. Het focussen van je aandacht geeft je een gevoel van rust. Je voelt je energieker en kalmer. Je fysieke en mentale veerkracht wordt versterkt, ongeacht leeftijd en conditie.