Critical Alignment Rug Therapy

Critical Alignment Therapy is een unieke therapie die het los laten van de bovenrug en het vrij maken van de wervelkolom en heupen bevordert. Lange periodes van immobiliteit (zittend) maar ook fysieke, eenzijdige herhalende bewegingen (tegelen, tuinieren, enz.) zijn behoorlijk zwaar voor het lichaam.

CAT richt zich op het zelfstandig leren vrijmaken van beklemmingen. Een verkeerde houding gaat niet vanzelf over, maar wordt in de loop van de jaren geleidelijk erger en is verantwoordelijk voor allerlei vormen van overbelasting, wat nog niet wil zeggen dat er daardoor ook meteen sprake is van een klacht. De klacht ontstaat meestal in een periode van stress. Stress verlaagt de pijnbeleving en zorgt ervoor dat de klacht zich manifesteert. CAT richt zich ook op het anders leren omgaan met stress.

Hoe wordt er gewerkt?

De meeste klachten komen voort uit een structureel onjuist gebruik van het lichaam. Om anders te leren bewegen vraagt geduld, thuis oefenen en een fundamentele beslissing om te veranderen.

Ben jij eraan toe? Neem contact op lucie@yoga2go.nl. Privé lessen op aanvraag

Tijdens de les werken we met de principes en oefeningen van Katy Bowman, Nutritious Movement geïntegreerd met Critical Alignment Therapie.