Docent Yoga2go – Saskia Keijzer

Saskia

Het inspireren van mensen om in beweging te komen is mijn grootste passie. Lichaamsbeweging geeft ruimte in je lichaam maar ook in je hoofd. Flexibiliteit, spierkracht, uithoudingsvermogen, humor en zelfreflectie zijn allemaal elementen die ik belangrijk vind in mijn lessen. De opleidingen die ik in 2004 begon, volgden een veelzijdig pad. Inmiddels weet ik dat ik nooit ben uitgeleerd.

 

Yoga filosofie, is 2500 jaar oud maar verbazingwekkend actueel. Yogahoudingen beginnen op de mat maar leven vooral in je dagelijks bestaan. Echte Yoga beoefening is 99% praktisch en slechts 1 % theorie. Beweging geeft Rust en Ruimte. Rust in je hoofd en Ruimte omdat je met een gebalanceerd lichaam alles kunt doen wat je wilt.

 

Balans vinden in je leven

De wereld vraagt veel van een mens. Het combineren van werk en familie, sociale contacten, onderhouden van je leefomgeving, huis en haard en misschien snuif je ook graag wat cultuur op. Bezoek je een theater, concert of museum. Het behouden van balans in een goedgevulde dag vormt voor veel mensen een grote uitdaging. Een gezond lichaam lijkt ogenschijnlijk geen noodzaak meer om in het Westen te overleven. Je kunt het lang volhouden om je lichaam minimaal te gebruiken.

 

De wereld van de hulpmiddelen

We worden geholpen door apparatuur waarmee we ons voortbewegen (auto, motor, fiets, ov, vliegtuigen etc.), die ons helpen om ons voedsel te bereiden (keukenapparatuur, magnetron, koelkast) en onze kleding schoon te houden (wasmachine en droger).  Natuurlijk maak ik ook gebruik van deze hulpmiddelen. Toch geven deze hulpmiddelen ons niet alleen maar voordelen. Zij ontnemen ons lichaam beweging. Beweging is een levensbehoefte. Bij te weinig bewegen word je lichaam een barrière om "groots en meeslepend" te leven. "Groots en meeslepend" of eenvoudig klachtenvrij. Beweging en voeding vormen de basis voor een gezonde actieve levenswijze.

 

Neem contact op met Saskia:
saskia(at)yoga2go.nl
06 50 60 37 71

Opleidingen

2005 - Pilates instructor  1 en 2, Bodyshape, Senioren, Pilates met Bal bij  Debby Jenner en Fysio Physics  


2005 - BodyBalance  bij Les Mills


2007 - Yoga docenten opleiding bij Yoga Moves, Utrecht


2008 - Refining the Breath   workshop van Max Strom, Utrecht


2009 - Astanga Yoga teaching beginners workshop van Katiza Satya, Amsterdam


2010 - Yoga as Therapy Training van Doug  Keller, Londen


2012 - Bezig met Opleiding kinderyoga docent van Helen Purperhart, Almere